Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Hirvijärven lintuhavaintoasema

Suomenselän Lintutieteellisen yhdistyksen perustama ja ylläpitämä Hirvijärven lintuasema on rakennettu pääosin talkoovoimin EU:n, Nurmon kunnan ja SSLTY:n rahoituksella vuosina 2002-2004. Aseman tärkein toimintamuoto on alueella syksyllä 1993 aloitetun muutontarkkailuperinteen jatkaminen. Lisäksi asemalla järjestetään erilaisia lintuharrastukseen liittyviä tapahtumia, ylläpidetään talviruokintapaikkaa sekä rengastetaan lintuja. Nykyinen rengastustoiminta on tosin tarkoin rajattua - lähinnä pesivien lintujen ja niiden poikasten sekä talvilintujen rengastusta - koska Hirvijärvellä ei ole virallista lintuasemastatusta. 

Asemarakennukset

Lintuaseman hirsirakenteinen päärakennus koostuu n. 12,5 m2:n suuruisesta tuvasta ja saman kokoisesta sauna/pukuhuoneosastosta. Tuvassa on tiskipöytä, kaksi tavallista pöytää ja istuimiksi/säilytystiloiksi soveltuvat, seiniä reunustavat penkkiarkut. Asemarakennukseen kuuluu myös avara terassiosa ja yöpyjiä (max n. 5-6 henkilöä) varten on saunan ylisillä tilava parvi. Sähkö ja juokseva vesi eivät sisälly aseman varustuksiin. Varsinaisen asemarakennuksen lisäksi pihapiirissä on myös erillinen puulato/käymälä.  

Ajo-ohje

Lintuasema sijaitsee Varpulanaltaantien varressa Hirvijärven ja Varpulan altaiden välisen padon tuntumassa. Varpulanaltaantie erkanee Seinäjoki-Mäyry-maantiestä (nro 697) Kurjennevan turvetuotantoalueen kohdalla. Ajomatka päätieltä lintuasemalle on varsin tarkalleen 5 km. Väriltään harmaa ja aivan Hirvijärven rannassa sijaitseva hirsirakennus on helposti havaittavissa Varpulanaltaantieltä.

Lintuaseman yhteystiedot

Asemanhoitaja on Tapio Sadeharju, os. Metsätähdentie 20 60510 HYLLYKALLIO (puh. 050-361 5117). Alueella tehtyjä lintuhavaintoja voi ilmoittaa joko suoraan Harri Hutrille (os. Isokoskentie 740, 60550 NURMO, puh. 040-569 1771), Tiira-havaintojärjestelmään tai Suomenselän Lintutieteellisen yhdistyksen havaintovastaaville, joiden yhteystiedot löytyvät mm. täältä.

Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›