Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Loppiaisrallin säännöt

Kisa-alueena on SSLTY:n toimialue ja kilpailuaika 8–16. Joukkuekoko on 2–5 henkilöä, mutta myös yksityisyrittäjät voivat osallistua.

Yli puolen joukkueesta on havaittava sama lintuyksilö, jotta lajista saa pinnan (eli jos joukkueessa on 2 henkilöä, molempien on nähtävä sama lintu, jos 3, niin vaaditaan 2 havaitsijaa, 4–3, 5–3). Joukkueen hajaantuminen on sallittua.

Nauhoitteiden, muiden atrappien ja mekaanisten apuvälineiden käyttö lintujen houkutteluun on kielletty. Itse tuotettuja ääniä (esim. vihellyksiä) saa käyttää.

Tasatilanteessa ratkaisevat ensin ässät (ässän saa, jos vain yksi joukkue kaikista joukkueista on havainnut lajin), sitten viimeisen lajin kellonaika ja kolmanneksi kuljetut kilometrit.

Ekosarjalaiset kulkevat ilman moottorin apua, yleisessä sarjassa tyyli on vapaa.

Lintuhavainnot olisi hyvä kirjata myös Tiiraan.

Ilmoittautumiset (viimeistään rallia edeltävänä iltana), lisätiedot ja tulospalvelu: Esko Rajala (eskorajala@outlook.com tai 040 541 0582). Kisan tulokset lajilistoineen (myös viimeisen lajin kellonaika ja kuljettu km-määrä) pyydän lähettämään kisapäivän aikana mieluiten nettilomakkeella (loppiaisrallikaavakkeella), joka löytyy yhdistyksen weppisivuilta (https://www.sslty.fi/loppiaisrallilomake/) tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse tai puhelimitse. Varsinaista purkutilaisuutta ei järjestetä. Tulokset pyritään julkistamaan viimeistään 10.1.

 
Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›