Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Hirvijärvi Sprint 2006

 

Hirvijärvi Sprint IX 13.8.2006

Nurmon-Lapuan Hirvijärven perinteinen sprinttikisa miteltiin eilen 13.8. jo yhdeksännen kerran. Helteisessä säässä ja ennen kaikkea pölyisissä maisemissa käytyyn koitokseen otti osaa kuusi joukkuetta, joissa oli yhteensä 12 kilpailijaa. Sprinttikisa näyttää vuosi vuodelta muuttuvan yhä ekologisemmaksi, sillä jo puolet joukkueista oli siirtynyt pyöräilyosastolle.

Rallissa (kilpailuaika klo 7.15-13.15) nähtiin yhteensä 84 lintulajia. Tulos oli keskimääräistä parempi, mutta ei vielä hätyyttele vuonna saavutettua 1999 ennätystä, joka on 87 lajia. Virallinen tuloslista muodostui seuraavaksi:

Moottorisarja:
1.   Volkkari Martti ja Juhana Patteri 58
2.    Kettu-Parka Marita Henriksson, Hannu Sillanpää ja Harri Hutri 55
3. Myöhästynyt Mohikaani Esko Rajala 35
 
Ekosarja:
1. Yksinäinen Ratsastaja Jukka Koivisto 55
2.   Tapio Sadeharju 53
3. Tinttiteam Sisko Kimpimäki, Pirkko Kullas, Mikko Jääskä ja Yrjö Koskimäki 46Kisan harvinaisin lintu oli esiaikuinen kiljukotka, joka lienee asustellut alueella ainakin viikon päivät. Muita erityisen mukavia haviksia olivat peräti viisi paikallista ampuhaukkaa eri puolilla kilpailualuetta, pohjantikkakoiras, pari tilheä sekä viisi isolepinkäistä. Pikkulintuja näkyi todella vähän ja esimerkiksi laulu- sekä mustarastas löytyivät vain kolmen joukkueen papereista. Myöskään paikallisilla kahlaajilla ei runsaista rantalietteiköstä huolimatta päästy mässäilemään. Sitä se kuumuus ja korkeapaine näköjään teettää.

Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›