Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Hirvijärvi Sprint 2003

 

Hirvijärvi Sprint VI 17.8.2003

Perinteinen Hirvijärven ympäri-kisa käytiin kauniissa, joskin pohjatuulisessa säässä klo 7.05-13.05. Kilpaan osallistui neljä joukkuetta (yht. 11 hlöä), joista kaksi kilvoitteli Fossiilisten ja kaksi Ekologisten sarjassa.

Lintulajeja nähtiin yhteensä vain 70, mikä on pienin lajimäärä koko rallin historiassa. Myös yksilömäärät olivat vaatimattomia, runsaimpina esiintyivät harmaalokit (245p) ja räkättirastaat (lintuaseman kulmilla aamupäivällä 130 kiertelijää). Metsäkirvistenkin muutto on näillä main vasta alussa (40 m aamulla). Erityisen pieniä olivat kuitenkin sorsien yksilömäärät; runsaimpina esiintyneitä sinisorsia löytyi n. 40, taveja muutama ja telkkiä 1 (!). Ilmeisesti pesintä on alueella mennyt joko täysin poskelleen tai sitten myöhästynyt niin pahoin, ettei syysparvista ole vielä tietoakaan.

Positiivisia yllättäjiä rallissa olivat yksilömäärien osalta lapinharakat, joita löytyi ainakin kuusi eri yksilöä, ruskosuohaukat (2-3 lintua), tuulihaukat (väh. 4) ja kalasääsket (3 yks.). Lajistollisesti parasta antia olivat harmaahaikara (3 yks.), pikkutikka, maakotka ja viirupöllö. Lisäksi komeita perhosia (amiraali, ohdakeperhonen, neitoperhonen ja suruvaippa) lenteli kohtalaisen runsaasti.

Laitetaanpa tähän loppuun vielä tasaisen väännön tuloksetkin:

Ekosarja:

1.) Lakeuden Kosto (Tapio. Sadeharju & Pekka Malmi) 45 lajia
2.) Tunturi Racing-Team (Heikki Saikkonen, Sisko Kimpimäki & Mikko Jääskä) 43 lajia

Fossiilisten sarja:

1.) Ähtärin Ympyriäinen (Pentti Häkkilä, Matti Häkkilä & Heikki Savolainen) 55 lajia
2.) Kolme Amiraalia (Esko Rajala, Martti Patteri & Harri Hutri) 54 lajia

Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›