Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Multia

Valkeisenjärvi

Valtakunnalliseen lintuvesisuojeluohjelmaan kuuluva järvi/suo on Multian monipuolisin lintujärvi. Järven laitaosat ovat tiheää kortteikkoa ja vetelää nevaa. Keskustan vesialuekin kasvaa kesällä lähes umpeen. Pesimälajistoon kuuluvat mm. joutsen, tavi, sinisorsa, jouhisorsa, kurki, taivaanvuohi, valkoviklo ym.. Muuttoaikoina järvellä pysähtyy paljon muitakin lajeja mm. mustavikloja.

Sijainti: Valkeisenjärvi on Multian pohjoisosassa, lähellä Pylkönmäen rajaa. Multian keskustasta ajetaan 2 km pohjoiseen päin, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Kukkoon menevälle tielle, jota ajetaan 12 km. Valkeisenjärvi on tien oikealla puolella.

Särkilampi

Särkilampi on hetteikkösuo, jonka keskellä on avovesialue. Alueen linnustoon kannattaa tutustua toukokuussa. Särkilammella on tavattu ainakin seuraavia lajeja pesivänä: mustakurkku-uikku, kurki, haapana ja riekko. Muuttoaikoina alueella on havaittu muiden tavallisten lajien lisäksi mm. suokukkoja, sirrejä, jänkäkurppia ja isolepinkäisiä.

Sijainti: Lampi on Multian ja Pylkönmäen rajalla. Ajetaan Pylkönmäeltä etelään tietä nro 636 ja tämän jälkeen tietä nro 633 oikealle eli Väätäiskylän suuntaan. Kukon kylästä käännytään etelään (Karhilaan). Karhilaan menevää tietä kuljetaan n. 7 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle (Partajärvelle). Näitä pikkuteitä kuljetaan kahdeksisen kilometriä, jolloin ollaan Särkilammen itäreunalla.

Klikkaa kartalta haluamastasi kunnan lintupaikkaesittelyt


Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›