Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Kivijärvi

Kouvanlampi

Kouvanlampi on osittain peltojen ympäröimä. Paikka tunnetaan alueensa parhaimpana sirripaikkana syksyisin. Kahlaajapaikan siitä tekee lammen tyhjennys syksyisin. Lammella kannattaa käydä syyskuussa. Kouvanlammella on nähty mm. tyllejä, tundrakurmitsoja, pikku- ja suosirrejä. Keväisin paikalla on havaittu mm. mustakurkku-uikku, heinätavi, uivelo ja punajalkaviklo. Pesimäaikana on havaittu mm. härkälintu ja luhtahuitti.

Sijainti: Kouvanlampi sijaitsee 3 km Kivijärven kirkolta Kinnulan suuntaan, Lukkariin menevän tien varrella, vasemmalla puolella tietä.

Salamanperän luonnonpuisto

Salamanperän luonnonpuisto kuuluu Etelä-Suomen suurimpaan luonnonsuojelualueiden kokonaisuuteen. Sen pohjoispuolella on Salamajärven kansallispuisto (Heikinjärvennevalla lintutorni) ja kaakkoispuolella Kirkkonevan soidensuojelualue. Luonnonpuisto on perustettu 1956. Metsät ovat olleet pitkään hakkaamattomia. Alueen linnusto ei tarjoa mitään harvinaisuuksia. Se on kuitenkin mielenkiintoinen, kun sitä verrataan talousmetsiin. Luonnonpuiston alueella on kuitenkin havaittu mm. lapinuunilintu, hiiripöllö, kuukkeli ja metsähanhi.

Sijainti: Luonnonpuistoon voi tutustua Risuperästä Koirasalmelle johtavaa merkittyä polkua. Lähtöpaikka on Perko-Kivijärvi tieltä (nro 652), kilometri kunnanrajalta Kivijärvelle päin. Toinen tutustumismahdollisuus on Koirasalmelta lähtevä "Metsäperäläisen taival"-niminen luontopolku. Polkujen ulkopuolella liikkuminen on kielletty.

Klikkaa kartalta haluamastasi kunnan lintupaikkaesittelyt


Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›