Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Alajärvi

Iso Narunneva

Iso Naruneva on soidensuojelualue. Aapanevalla tavataan kaikki suon tyyppilajit kuten riekko, kurki, suokukko ja kapustarinta. Suon keskustassa pesii harmaalokkikolonnia joukossaan myös kalalokkeja.

Sijainti: Suo sijaitsee Alajärven lounaisosassa. Ajetaan Alajärveltä Saukonkylään tietä nro 7115. Saukonkylältä lähtee tie vasemmalle (lounaaseen) kohti Kuortaneen Ruonaa. Tätä tietä ajetaan n. 8 km, jonka jälkeen käännytään Salmenkankaan tielle (oikealle). Salmenkankaan tietä kuljetaan n. 3 km, jonka jälkeen käännytään taas oikealle Viinaränninharjun pistotielle. Tämä johtaa lähes suon reunaan.

Iso-Soukkajärvi

Iso-Soukkajärvi on rehevä umpeenkasvava vesistö. Järven lajistoon kuuluvat mm. mustakurkku-uikku, lapasorsa, kurki ja laulujoutsen. Lisäksi alueella on muuttavina nähty ainakin heinätaveja, punasotkia ja pikkulokkeja.

Sijainti: Lehtimäen kirkolta mennään etelään (Töysään päin) tietä nro 706 noin 1,5 km. Tieltä käännytään oikealle (Soukkajärvi), ja ajetaan noin 4 km. Järvi näkyy tielle, vain pelto on välissä.

Heinineva

Heinineva on vetinen aapasuo. Suon pesimälinnustoa hallitsevat kahlaajat mm. pikkukuovi, valkoviklo ja suokukko. Vetisimmällä kohdalla pesii komea harmaalokkiyhdyskunta joukossaan muutama kalalokkipari sekä sorsalajeja. Myös kurki ja riekko pesii. Heininevan suurharvinaisuus on vuonna 1976 nähty pikkukorppikotka.

Sijainti: Heinineva sijaitsee Kuortaneen ja Lehtimäen välisellä tiellä (nro 697). Lehtimäen kirkolta sinne on matkaa n. 6 km. Suota ei voi olla havaitsematta, sillä tie kulkee sen läpi.

Verijärvi 

Joutsen pesii samoin Kurki. Vesilintuja ja kahlaajia melko runsaasti. Torni on kaksikerroksinen, tukeva ja erittäin hyväkuntoinen. Vastavalo aamulla. Järvelle on tehty kaivurilla lisää vesitilaa.

Sijainti: Lehtimäen kirkolta tietä nro 697 n. 9km Kuortaneelle päin ja sitten oik. tai Mäyrystä samaa tietä n. 11km ja sitten vas. Tietä 7071 (tieviitassa LÄNSIKYLÄ 8) n. 9km tullaan y-risteykseen, josta oik. n.200m sitten tienviitta Valkeiskangas 5 ja Lintutorni vas. jota n. 1km ja koulun kohdalla viitta Lintutorni vas. sitä tietä n. 1,3km, jossa parkkipaikka muutamalle autolle.Klikkaa kartalta haluamastasi kunnan lintupaikkaesittelyt


Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›