Birdlife suomi logo

SSLTY logo
Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys ry.

Sivun pääkuva

Veikkaa kolme seuraava uutta lajia

Täten Suomenselän Lintutieteellinen Yhdistys julistaa avatuksi lajiarvauskilpailun, jossa veikataan kolmea seuraavaa uutta lintulajia SSLTY:lle. Yhdistyksen toimialueella on havaittu toukokuun loppuun 2019 mennessä yhteensä 311 lintulajia sekä seitsemän tarhakarkulaiseksi tulkittua lajia. Nämä kaikki löytyvät nettisivuilta osoitteesta www.sslty.fi > Havainnot > Suomenselän lajiluettelo.

Säännöt:

  • Alueena on SSLTY:n havaintojenkeruualue sisältäen entisen Jalasjärven kunnan.
  • Vain ARK:n tai RK:n hyväksymät lajihavainnot hyväksytään.
  • Systematiikkana käytetään AERC:n TAC:n hyväksymiä suosituksia vuodelta 2015, joita BirdLife Suomi käyttää. IOC:n mukaista systematiikkaa ei käytetä, joten esimerkiksi nokivaris ei ole oma lajinsa. Myöskään mahdollisesti tulevia lajistatuksen muutoksia eli ns. splittejä ei hyväksytä.
  • Tarhakarkulaisiksi tulkittuja eli D- ja E-kategorioiden lajeja ei hyväksytä.
  • Oikeasta veikkauksesta saa yhden pisteen. Mikäli ARK/RK hyväksyy lajiparin ja osallistuja on veikannut toista lajiparin lajeista, saa puoli pistettä. Esimerkiksi mikäli arvaa pääskykahlaajan ja RK hyväksyy pääskykahlaajalajin, saa siitä puoli pistettä. Maksimipistemäärä on kolme pistettä, mikäli arvaa kaikki lajit oikein.
  • Lajiveikkauksia voi tehdä 1.–31.7.2019 välisen ajan osoitteessa www.sslty.fi/arvaalajit. Mikäli heinäkuun aikana saadaan uusi lajihavainto, ei sitä voi enää veikata loppukuun aikana, joten kannattaa tehdä veikkaus heti alkukuusta.
  • Veikkauksen voi tehdä vain kerran.
  • Kisa päättyy, kun yhdistykselle on hyväksytty kolme uutta luonnonvaraista lajia havaintojärjestyksessä. Näihin lajeihin ei lasketa mukaan ennen 1.7.2019 tehtyjen havaintojen pohjalta hyväksyttyjä lajeja.

Yhdistyksen hallitus päättää voittajan palkitsemisesta parhaaksi katsomallaan tavalla. Kannattaa siis osallistua tähän leikkimieliseen veikkauskisaan.

Santtu Ahlman

 
Laji 1 *
Laji 2 *
Laji 3 *
Nimi *
Sähköposti *

Pakolliset kentät * 
Tietosuojakäytäntö ›  Rekisteriseloste ›